•  Bel ons:  035 785 8221

  •  0617 238 688

  •  Email: info@hettegelhuyssoest.nl

het-tegelhuys-soest-hasan-yilmaz.jpg
Het centrum van Soest is met het Tegelhuys een grote showroom met luxe tegels rijker. Luxe, maar ook betaalbaar, benadrukt eigenaar Hasan Yilmaz. De in Baarn opgegroeide Yilmaz woont sinds vorig jaar met zijn gezin in Soest, en heeft hier nu dus ook de showroom van zijn bedrijf EU Totaal Afbouw gevestigd. Aan de Steenhoffstraat 61, vlakbij huis.

GEEN PRIJSVECHTER Hij is gepokt en gemazeld in de branche. Al ruim dertig jaar runt hij zelfstandig een tegelzetbedrijf en heeft de markt in de loop der tijd zien veranderen. De mensen willen nu vooral tegels van groot formaat en met een luxe uitstraling. Daar hangt gewoonlijk een flink prijskaartje aan. ,,Toch hoeft het niet duur te zijn", weet hij. ,,Wij doen niet mee met de prijsvechters en bieden echt kwaliteit. Maar we kunnen wel voor bijvoorbeeld badkamers of keukens hier de juiste combinaties aandragen waardoor het betaalbaar wordt."

BETAALBARE KWALITEIT Want het Tegelhuys is onderdeel van EU Totaal Afbouw, en die naam zegt het al: het hele pakket wordt aangeboden. ,,We doen alles, niet alleen de tegels. Ook het sloop- en stucwerk. En we leveren er sanitair bij. We doen de complete binnenafbouw van woningen."

VEEL BADKAMERCONCEPTEN Voor gehele badkamers, keukens en woonkamers kunnen klanten terecht in het Tegelhuys. Zo zijn er tachtig tot honderd verschillende badkamerconcepten mogelijk, en met elkaar te combineren. Het aanbod aan tegels is ook groter dan te zien is in de showroom en in zijn magazijn op voorraad is, door de samenwerking met een groot partnerbedrijf in Utrecht. De tegels die hij aanbiedt in de showroom komen overwegend uit Italië, Spanje en Portugal. Vaak direct van de producenten. Het natuursteen en keramiek ziet er allemaal stijlvol uit, overwegend in rustige tinten. In het midden van de zaak staat een lange houten tafel waaraan klanten koffie kunnen drinken, zich laten inspireren door al het moois om hen hen en rustig hun plannen kunnen overdenken.

KLANTEN UIT SOEST De zaak werd zaterdag officieel geopend, met een bescheiden feestje. Maar hij was al wat dagen geopend. Daarin heeft hij ook de eerste klanten mogen begroeten, allemaal uit Soest.

,,De mensen kunnen rustig rondkijken, zonder druk erop", vertelt hij de benadering in het Tegelhuys. ,,We laten de mensen helemaal vrij, ze mogen de tegels ook mee naar huis nemen. Het gaat erom dat de klanten zich op hun gemak voelen. We hebben niet het idee dat we iets móeten verkopen, maar we willen wel altijd goed advies geven, of de klant nu koopt of niet."

METROSTATIONS Met zijn vrouw Liana ontvangt hij klanten in de showroom, daarachter is een team van 27 tegelzetters en twintig stukadoors actief om alle projecten te realiseren. EU Totaal Afbouw heeft al spraakmakende klussen gedaan, zoals het betegelen van alle metrostations van Amsterdam en het centraal station van Zwolle.

En ook het tegelwerk in de Bastion hotels werd verzorgd. Daarnaast worden jaarlijks tussen de 1500 en 2000 woningen van tegels, of meer, voorzien.

ADVIES THUIS De klanten zijn vaak grote aannemers, maar ook gewoon particulieren. Die worden van A tot Z begeleid en ontzorgd, benadrukt Yilmaz. ,,Soms willen de mensen de tegels bijvoorbeeld zelf leggen. Dan adviseren wij hoe ze dat moeten doen en met welk materiaal. En we komen bij de mensen thuis om ter plekke advies te geven."